مطالب معماری Architecture Topics

مطالب معماری Architecture Topics

نوشته هایی بر اساس نفسهای یک معمار --- استفاده از مطالب تنها با ذکر نام وبلاگ مجاز می باشد
مطالب معماری Architecture Topics

مطالب معماری Architecture Topics

نوشته هایی بر اساس نفسهای یک معمار --- استفاده از مطالب تنها با ذکر نام وبلاگ مجاز می باشد

عکاسی در معماری

معماری بناها علاوه بر اینکه به خاطر جاذبه های آن از جمله سو‍ژه های پرطرفدار عکاسی محسوب می شود،در زمینه بررسی وی‍ژگی های معماری و یا مرمت آثار یک امر ضروری است.در واقع عکاس در این سبک هنری،تلاش می کند ازدریچه دوربین عکاسی به ذخیره ‌سازی نکات با ارزش معماری یک بنا و‌ ثبت آن در لحظات خاص کمک کند.
از این رو هر عکسی که موضوع آن اهمیت کاربردی یا زیبایی شناختی و طراحی معماری باشد،شامل این نوع عکاسی است. در واقع نمای بیرونی، داخلی، جزییات تزئینات ساختمان،‌ معماری محوطه، پل‌ها، مجسمه‌ها ، نورپردازی و حتی مبلمان یک بنا از مهمترین موضوع های ثبت یک تصویر محسوب می شوند. پیش از شروع یک پروژه عکاسی،عکاس باید درک واضحی از هدف های مورد نظر کار داشته باشد،تا جهت دوربین را در راستای آن هدف تنظیم کند.
افزون بر آن در عکاسی معماری، آگاهی از ویژگی ها و مولفه های یک بنا نیز بسیار اهمیت دارد.ویژگی هایی که یک اثر معماری تاریخی را از دوره های قبل و یا بعد مجزا می کند یا فرهنگ و دیدگاه مردمان آن سرزمین را به معرض نمایش می گذارد.به عنوان مثال ویژگی های ساخت یک مسجد در شهر اصفهان با مسجدی در اسپانیا بسیار متفاوت است و عکاس با آشنایی نسبت به این مولفه ها، می تواند تصاویر گویاتری از یک اثر تاریخی ثبت کند.بنابراین عکاس باید برای کسب این اطلاعات و بازدید از بنا وقت کافی صرف کرده و هنگام بازدید زوایای متفاوت آن را ارزیابی کند.


علاوه بر این دوربین عکاس در این سبک عکاسی، باید مجهز به لنزهای قوی باشد تا امکان ثبت تمام زوایا و ویژگی های یک اثر معماری که در بیشتر موارد ابعاد بزرگی دارد را برای خالق تصاویر فراهم کند،چرا که در عکاسی معماری همیشه امکان تصویربرداری از زاویه روبه رو و نزدیک برای هنرمند فراهم نمی شود. برای اینکه عکاس در عکاسی از آثار معماری به تصاویر واضح تر،با کیفیت بالاتر و لرزش کمتر دست پیدا کند،پیشنهاد می شود از سه پایه برای قرار دادن دوربین خود استفاده کند.
از آنجا که عکسبرداری از یک بنای تاریخی با نگاه کارشناسی و با هدف بررسی سبک ها و ویژگی های تاریخی آن با عکاسی معمولی از یک ساختمان متفاوت است، باید دقت داشت که از حضور هرگونه موجودات زنده در تصویر که امکان دارد،توجه مخاطب را از سوژه اصلی دور کند، پرهیز کرد. کج نبودن خط افق در تصویر، عمود بودن کامل ساختمان و خطوط و سطوح عمودی آن، جهت و شدت تابش نور، روشنایی و تاریکی فضا همه و همه در یکایک فریم های عکاسی معماری تاثیر می گذارد و از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که هر نوری نمی‌تواند نظر و خواسته‌ مهندس و طراح را بازتاب دهد.
در کنار همه این ویژگی ها نباید فراموش کرد که هر چه عکاس برای کار زمان بیشتری داشته باشد، نتایج بهتری کسب خواهد کرد.در واقع عکاس معماری باید در زمان کافی با دقت و با استفاده از حس های طبیعی به ثبت تصاویر یک اثر تاریخی بپردازد. به عقیده کارشناسان، در کنار تمام مسایل مورد اشاره، سلیقه و نگاه هنری عکاس بیش از همه اهمیت دارد. در واقع هر هنرمندی با سلیقه خاص و علاقه وی‍ژه ای که دارد،با زاویه ای متفاوت به مناره یا گنبد یک مسجد،کاشی کاری یا آیینه کاری یک عمارت و یا حتی ناقوس یک کلیسا نگاه می کند که می تواند در جذابیت و زیبایی تصاویر خلق شده اش ،اثر داشته باشد.
عکسبرداری از فضاهای داخلی ساختمان هم جزیی از عکاسی معماری محسوب می شود و از اصول کلی عکسبرداری معماری پیروی می کند. کروین رابینسو و ازرا استولر دو تن از استادان عکاسی معماری هستند.شهرت عکس های استولر از کلیسای لوکوربوزیه در میان تمام عکاسان این شاخه شناخته شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد