پل جوادیه کپی برابر اصل از پل بتنی La Barqueta برروی رودخانه Guadalquivir در اسپانیا! می باشد.
پل جوادیه کپی برابر اصل است. پلی که مسئولین به اصرار دوست دارند که عنوان : طراحی نوین ، ابتکاری بی نظیر ، طرحی ملی / مذهبی و ... بر شهروندان به قبولانند.
اجرای پروژه های عمرانی در تمامی کلان شهرهای دنیا ، جزو ابتدایی ترین اقدامات یک وزارتخانه یا نهادهایی مانند شهرداری می باشد که در شرح وظایف آن تعریف شده است.
علی الخصوص اجرای پروژه هایی مانند پل ، تونل ، بزرگراه و همچنین توسعه شبکه حمل و نقل که از اساسی ترین و ضروری ترین این بخشهاست که در این یادداشت به اختصار به پروژه معظم "پل جوادیه" می پردازیم.
نشریات و سایتهای وابسته به شهرداری تهران و دیگر سایتهای وابسته دولتی ، از ویژگی ها و ضرورتهای احداث این پروژه و همچنین نحوه اجرا و ساخت آن ، اشاراتی در نوع خود بی نظیر نمودند که برخی از این یادداشت و گفتگوها ضرورت اجرای این پروژه را به اثبات می رساند.
ولی گاها شاهد استفاده از واژگان و عباراتی بودیم که شاید در حد و اندازه پروژه ای مانند "پل جوادیه" نبود.
پلی که می توانست طبق استاندارد های جهانی ظرف چند ماه ساخته شود . اما متاسفانه 2 سال بطول انجامید و موجب نارضایتی مردمان آن منطقه شد.
جملاتی از قبیل:
* پل جوادیه ؛ نماد مدیریت شهری
* نورپردازی خورشیدی در پل جوادیه
* زیباترین و مدرن ترین پل خاورمیانه
* ضد زلزله و مقاوم در برابر 10 ریشتر آنهم در یکی از نقاط زلزله خیز تهران
و....
اما یک نکته بسیار مهم در پس این همه محاسن و نکات قابل تقدیر نهفته است که باعث کم رنگ شدن ارزش آن ؛ (که به گفته مسئولین در جهان بی نظیر می باشد) شده است ؛ و آن کپی بودن طرح این پروژه است.
حال این سوال در ذهن خوانندگان ایجاد می شود که چرا برای پلی با اینچنین ویژگیهای استراتژیک و محاسنی و با آن همه هزینه که از جیب شهروندان خرج می شود و به قول مدیران شهرداری ؛ پلی که قرار است نماد مدیریت شهری تهران باشد ، از ایده و خلاقیت معماران و طراحان کشورمان استفاده نشده است ؟
آیا دانشگاه ها و مراکز آموزشی در کشور ناتوان از تربیت معمارانی هستند که بتوانند پلی در مقیاس پل جوادیه طراحی کنند؟
آیا کم هستند اساتیدی که در دانشگاه های داخلی و دانشگاه های بین المللی به تربیت دانشجویان مشغولند ؟
به چه دلیل ارتباط دانشگاه و مراکز دولتی بصورت مطلوب ایجاد نشده و بسیار کم رنگ و سطحی است ؛ که این موضوع بر خلاف بیانات مقام معظم رهبری است.
چرا دانشگاهیان در حد یک کارشناس در پروژه ها که عمدتا نظراتشان ضمانت اجرایی هم ندارد استفاده می شوند؟
البته عزیزان و اساتیدی هم وجود دارند که با نفوذ در مراکز دولتی ، آنچنان مشغول ساخت و ساز هستند که آدمی نا خودآگاه یاد واژه "انحصار" و کلمات مشابه افتاده که فضای رقابت سالم را چیزی در حد مدینه فاضله در می یابد.
اما ای کاش تبلیغاتی اینچنین و در این سطح برای پلی مانند "پل جوادیه" صورت نمی گرفت که برای هر شهروندی قبل از استفاده از آن ، بوی انتخابات به مشامش می رسد.
مسئولین محترم بایستی توجه داشته باشند که در عصری به نام عصر ارتباطات و در دهکده ای که با نام دهکده جهانی از آن یاد میکنند!!! بسر می بریم که با اتصال به شبکه کم سرعتی به نام اینترنت ، دریایی از اطلاعات و پروژه ها به همراه عکس و تصاویر بر روی مانیتور ظاهر می شود.
شهرداری می بایست صرفا مجری پروژه هایی باشد که توسط طراحان و معمارانی که حائز بهترین شرایط و ویژگی های لازم هستند ، طراحی شده باشد.
امیدواریم که شاهد افتتاح پروژه های در خور شان ایران و ایرانی باشیم.
در پست اولی سفر اشتباهی صفر نوشته شده. از این غلط چاپی معذرت می خواهم
پل ؛بارکتا؛ بر روی رودخانه ؛گوادلاکبیر؛ در شهر ؛سویا؛ (سبیل) در استان آندلوسیا (آندلس) در جنوب اسپانیا است. شعر فدریکو گارسیا لورکا ترجمه احمد شاملو می گوید: آه ورزای سیاه رنج.......آه گوادلاکبیر بی دفاع ......
(و در اسپانیولی تلفظش ب است. گوادلاکبیر تلفظی صحیح خواهد بود.
با درود بسیار عالی بود این پست. عصر الکترونیک است همه هر ثانیه در حال صفر و گردش و وبگردی. اما مرغ ما سه پا دارد ولی اسپانیائی ها چهار پا. تصدقت محمود
دقیقا درست فرمودید
با دنیای مجازی همه چیز در دست رس هستش و چیزی پنهان نمیمونه
ولی با این وجود نمودونم چرا سعی دارن همه چیز به اسم خودشون تموم بشه