مطالب معماری Architecture Topics

مطالب معماری Architecture Topics

نوشته هایی بر اساس نفسهای یک معمار --- استفاده از مطالب تنها با ذکر نام وبلاگ مجاز می باشد
مطالب معماری Architecture Topics

مطالب معماری Architecture Topics

نوشته هایی بر اساس نفسهای یک معمار --- استفاده از مطالب تنها با ذکر نام وبلاگ مجاز می باشد

رویداد بازتعریف هویت شهری با تاکید بر خرده فرهنگ‌های محله‌ای

شروع: یک‌شنبه ۲۳ تیر ۹۸ ۱۴:۳۰
پایان: یک‌شنبه ۲۳ تیر ۹۸ ۱۸:۰۰
آدرس: تهران خیابان انقلاب، نرسیده به چهاراره ولیعصر، نبش خیابان برادران مظفر جنوبی، پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری، تالار فرهنگ و هنر

یکی از مهم‌ترین مزایا و پیامدهای محله محوری، انسجام اجتماعی و روح جمعی متأثر از آن است. تنوع اجتماعی نیز از جمله فرصت‌هایی است که می‌تواند به فرصتی برای پیوند جوامع محلی با خرده‌فرهنگ‌های متفاوت با یکدیگر و با محیط زندگی‌شان تبدیل شود. هویت مکانیِ این جوامع محلی در بستری از پذیرش تفاوت‌ها و هدایت آن‌ها به‌سوی اختلاطی کارا معانی تازه‌ای یافته و به هویت‌بخشی به مکان زندگیِ مردم محلی می‌انجامد. در این راستا توجه به خرده‌فرهنگ‌ها در اقدامات هویت‌بخش و معنا محور در محلات مسکونی خود نیاز به بازشناسی و بازتعریف آن‌ها با تأکید بر هویت‌های زمینه‌ای و اقدامات زمینه گرا دارد.

 ثبت نام و اطلاعات بیشتر : https://evand.com/events/24405
 هویت محله‌ای افراد که برایندی از سایر هویت‌ها از جمله هویت فرهنگی و اجتماعی است، نیز در گرو برخورداری از شرایط مناسب زیستی می‌باشد به گونه‌ای که بتواند منشاء خاطره‌های فردی و جمعی برای آن‌ها شود. احساس تعلق اجتماعی نیز پایه احساس مسئولیت و به دنبال آن مشارکت در توسعه محله‌ای و شهری است. احساس بی‌هویتی و فقدان حس تعلق محله‌ای که ریشه در موضوعات فرهنگی و اجتماعی دارد، هویت محلات را به‌عنوان جایگاهی که ساکنین بتوانند با حضور در آن، علیرغم تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی، محیط زندگی و شهر را بهتر بشناسند نیز تا حد زیادی کم‌رنگ ساخته است.
از این‌رو تبیین چارچوبی جامع‌نگر از لایه‌های فرم شهری با تأکید بر مؤلفه‌های اجتماعی و فرهنگی از جمله اهدافی است که مدیریت شهری لازم است در جهت اولویت‌بخشی به هویت مکان و هویت مکانیِ مرتبط با مردم آن را دنبال کند. در این راستا توجه به خرده‌فرهنگ‌ها در اقدامات هویت‌بخش و معنا محور در محلات مسکونی خود نیاز به بازشناسی و بازتعریف آن‌ها با تأکید بر هویت‌های زمینه‌ای و اقدامات زمینه گرا دارد. یکی از پرسش‌های مهم در این زمینه آن است که با چه سازوکارهایی می‌توان دوباره این وابستگی‌ها را احیاء نمود و از آن برای شکوفایی و آبادانی محله‌های واجد تفاوت‌های فرهنگی بهره جست؟
با هدف بررسی ذگرگونی و دگردیسی مفهوم هویت شهری نشست تخصصی با موضوع "بازتعریف هویت شهری با تاکید بر خرده فرهنگ‌های محله‌ای" برگزار می‌شود. مفتخریم که میزبان شما عزیزان در این نشست‌ باشیم که با رویکردی انتقادی و با نگاه به آینده زیباسازی شهری برگزار می گردد.
در این نشست دکتر سید محسن حبیبی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به بررسی موضوع "دگرگونی و دگردیسی مفهوم شهر و محله در طول زمان" خواهند پرداخت.
در ادامه دکتر نعمت الله فاضلی، دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، موضوع "جای خالی تفاوت های فرهنگی در سیمای شهر تهران"  را ارائه خواهند کرد.
دکتر محمد شیخی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، "هویت محله‌ای-شهری بر پایه کدام ساختار؟ بررسی نمونه‌ای ساختار زدایی از نظام محله‌ای در بافت‌های تاریخی" را به بحث خواهد کشاند.
در بخش پایانی این نشست، دکتر هادی پندار، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر و دبیر نشست با همراهی دکتر علی غفاری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و سخنرانان نشست، به تحلیل و بررسی  در خصوص رویکرد و نقش سازمان زیباسازی در هویت سازی محله ای در شهر تهران خواهند پرداخت
راهنماییهای خروجی محور شما، قطعا ما را در برگزاری هرچه شکوهمندتر این رویداد خاص، رهنمون خواهد کرد.
علاقه‌مندان به شرکت در این نشست می‌توانند یک شنبه 23 تیر ماه از ساعت 14:30 الی 18:00 به پژوهشکده فرهنگ و هنر و معماری واقع در خیابان انقلاب، نرسیده به چهار راه ولیعصر، نبش خیابان مظفر جنوبی، تالار فرهنگ و هنر مراجعه کنند.
شرکت در این سلسله نشست‌ها برای عموم آزاد و رایگان است و به شرکت کنندگان در نشست گواهینامه حضور اعطا می گردد.
متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره تلفن دبیرخانه تماس حاصل کنند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد